17-12-10
128

Energiereep ‘Goud in je hand’

Blog - 17 augustus 2018

Aanstaande woensdag (13 december) is het Kaarsjesavond in de Dorpsstraat! SAM Personal Training laat je de reep ‘Goud in je hand’ proeven uit het boek: Goud op je bord.

Deze gezonde energiereep is gemakkelijk zelf te maken en ook goed te bewaren. Zo heb je altijd een voedzaam en verantwoord tussendoortje. Het recept hebben we uiteraard voor je klaar liggen bij onze kraam, maar je vindt het ook in dit blog!

boek kerstsfeer

Over het boek ‘Goud op je bord’

Het boek Goud op je bord is een echte aanrader voor liefhebbers van sport & lekker eten! Na deel 1, is nu ook deel 2 uit en wij zijn fan! De gerechten zijn onderverdeeld in ontbijtgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes en hoofdmaaltijden voor alle seizoenen. Het boek is gemaakt door Erik te Velthuis (manager en chef-kok van het Topsportrestaurant op sportcentrum Papendal) en Brenda Frunt (sportvoedingscoach en eigenaresse van de voedingsacademie, een organisatie met meerdere praktijken in het land). Naast de tientallen recepten staan er leuke en inspirerende interviews in met topsporters.

Kortom een inspirerend boek: VOOR IEDEREEN DIE VAN SPORT EN LEKKER ETEN HOUDT!

Het recept ‘Goud in je hand’reep blog sam personal training

Op het eerste oog lijken het veel ingrediënten die je nodig hebt, maar de meeste producten kun je ook gemakkelijk gebruiken als toevoeging aan je havermout, yoghurt of kwark of in salades!

Benodigdheden:

  • 20 gram sesamzaad
  • 50 gram amandelen, fijngesneden
  • 20 gram pomppoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 75 gram gemalen kokos
  • 50 gram abrikoos, gedroogd in kleine reepjes
  • 20 gram tarwezemelen
  • 20 gram quinoavlokken (of boekweitmeelvlokken)
  • 30 gram havermout
  • 20 gram lijnzaad, gebroken
  • 50 gram rozijnen
  • 25 gram dadels, gedroogd in kleine reepjes
  • 55 gram vijgen, gedroogd in kleine reepjes
  • 30 gram walnoten, gebroken
  • 160 gram honingcreme

Bereidingswijze:

  • Bak het sesamzaad in een droge wok lichtbruin en laat dit afkoelen
  • Bak in dezelfde wok de amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten. Voeg daarbij de gemalen kokos en bak door tot de kokos licht gaat bruneren. Giet dit in een beslagkom.
  • Neem een plastic (vleeswaren)bakje en leg een stukje huishoudfolie op de bodem met overslaande flappen.
  • Strooi het afgekoelde sesamzaad op de folie op de bodem.
  • Verdeel daar de stukjes abrikoos overheen.
  • Meng alle ingrediënten in de beslagkom van de amandelen en pitten met elkaar met uitzondering van de honing.
  • Schep de honingcreme erbij als alles gemengd is.
  • Roer en schep met een pollepel rustig de honingcreme door de massa. Doe dit totdat je voelt dat de honing eigenlijk overal door zit.
  • Schep de massa uit de beslagkom op de stukjes abrikoos en sesamzaad.
  • Sluit de bovenkant met de folieflappen en druk de massa goed aan met je (schone) vingertoppen boven op het plastic. Maak er een compacte koek van.
  • Zet de bak een uur in de vriezer.
  • Leg de koek op de snijplank en snij er met een scherp mes 16 energierepen uit.
  • Nu ze gesneden zijn kunnen ze terug de vriezer in. Op deze manier heb je altijd verse repen in huis. Ook in de koelkast zijn de repen prima houdbaar, omdat het allemaal ‘droge ingrediënten’ zijn.

Veel bakplezier en kom woensdag gezellig bij ons proeven! Naast de repen hebben we een heerlijke winterthee voor je klaar staan.

Ben je enthousiast over dit recept en de boeken ‘Goud op je bord’ deel 1 en deel 2? Ze zijn bij ons te verkrijgen in de studio!

Terug naar overzicht