Bij het ontwikkelen van het plan van onze trainingsstudio van SAM Personal Training heeft Boutique Fitness ons geïnspireerd! Zoekend naar een combinatie tussen Personal Training en het aanbieden van groepslessen waarbij persoonlijkheid en beleving centraal staan kom je al snel in de richting van Boutique Fitness uit.
21-06-18
867
Boutique Fitness SAM Personal Training

Boutique Fitness- SAM Personal Training

Training - 18 april 2021

Boutique Fitness is internationaal een enorme trend in de fitnessbranche! Ook in Nederland hoor je deze term zo nu en dan voorbij komen.

Maar wat is een Boutique club?

Boutique clubs, vind je vaak in een ‘studio- achtige setting’ en zijn gespecialiseerd in een (klein) aantal trainingen en hebben daarbij een duidelijke focus. Het betreft geen grote zalen met allerlei fitnessapparatuur, maar het draait om specialisaties, een persoonlijke aanpak en beleving. Het prijskaartje ligt vaak hoog; € 30,- per les, waarbij gewerkt wordt in de vorm van rittenkaarten of per keer dat je komt.Boutique fitness sam personal training

Over onze Studio en Boutique Fitness…

Bij het ontwikkelen van het plan van onze trainingsstudio heeft Boutique Fitness ons geïnspireerd! Zoekend naar een combinatie tussen Personal Training en het aanbieden van groepslessen waarbij persoonlijkheid en beleving centraal staan kom je al snel in de richting van Boutique Fitness uit. Het is een bewuste keuze geweest om meerdere soorten groepslessen in het programma op te nemen om deelnemers de gewenste variatie aan te kunnen bieden. Daarbij is het raamwerk van de lessen vrijwel gelijk en werken we bij alle lessen op basis van het functionele trainingsprincipe.

Functioneel trainen is kort gezegd: het trainen van bewegingen die je kan vertalen naar bewegingen uit het dagelijks leven. Met functionele training probeer je zoveel mogelijk spiergroepen tegelijkertijd te activeren en werk je maar beperkt met fitness apparaten en meer met losse trainingsmaterialen en/of eigen lichaamsgewicht.

In welk opzicht zie je de inspiratie van Boutique fitness terug in onze studio?

Duidelijke specialisatie

We bieden twee verschillende diensten aan waarin we zijn gespecialiseerd: Personal Training en Groepsfitness. We zijn daarmee alleen geopend op afspraak en volgens ons vaste Groepsfitness- lesrooster. Het groepsfitness programma bestaat uit vijf verschillende lessen: Basics, HIIT, Cross Training, Krachttraining en Box circuit. Elke les wordt systematisch opgebouwd en heeft een eigen identiteit. Afhankelijk van de persoonlijke doelstelling en de beginsituatie van een sporter bepalen we welke les(sen) geschikt zijn.

Fitness professionals

Alle lessen staan onder leiding van echte fitness professionals die met veel passie hun werk doen! De Personal Trainers werken allemaal volgens dezelfde visie; gebaseerd op het internationale Trainingsmodel van de NASM (National Academy of Sports & Medicine).

Functionele training

Je vindt bij ons nauwelijks standaard fitness apparatuur, maar traint volgens het functionele trainingsprincipe met losse trainingsmaterialen zoals, halters, kettlebells, sandbags, TRX en met eigen lichaamsgewicht. Deze manier van trainen maakt de lessen afwisselend en daardoor is geen training hetzelfde!

Kwaliteit voor kwantiteit

Wij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit! Wat we doen, willen we goed doen- met als uitgangspunt: goed is niet goed genoeg! Alle trainingen worden deskundig voorbereid, hebben een systematische opbouw en zijn resultaatgericht of je nu kiest voor 1 op 1 begeleiding of het trainen in groepsverband. We besteden veel aandacht aan trainingstechnieken en kunnen de trainingen altijd onderbouwen. We hebben altijd antwoord op de vraag: waarom doen we, wat we doen.

Geen verplichtingen- geen contract, geen inschrijfgeld

Je tekent geen contract en betaalt geen inschrijfgeld, want dat vinden we onzin. Je kan dus maandelijks opzeggen door simpelweg een mailtje te sturen. Deze keuze is bewust gemaakt, Hoe vervelend is het om te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt…? Heel vervelend en weggegooid geld!

Ook op het gebied van Personal Training houden we het laagdrempelig; geen ingewikkelde pakketten waar je voor een bepaalde tijd aan vastzit. Je betaalt maandelijks het aantal sessies dat je gevolgd hebt. We bieden een all-in pakket, waarbij we begeleiding en coaching bieden op het gebied van training, voeding en leefstijl.

Geen volle zalen

Je traint bij ons 1 op 1, 1 op 2, of in klein groepsverband, geen volle zalen dus... voor de groepslessen hanteren we een maximum van 15 deelnemers.

5 Keywords van onze Studio

Passie, persoonlijkheid, beleving, kwaliteit en specialisatie.

Na een jaar Studio SAM PT kunnen we zeggen dat dit concept voor ons een succes is! Natuurlijk kom je in de praktijk altijd zaken tegen die anders kunnen of moeten. Maar dat zorgt voor uitdaging!

Dank voor het lezen van het Blog, heb je feedback of vragen naar aanleiding van dit bericht? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot snel!

Terug naar overzicht