Trainen tijdens de lockdown
22-01-21
2076
Sam Personal Training blog

Trainen tijdens de lockdown

Training - 31 januari 2023

We zijn in lockdown en binnen sporten is op dit moment niet mogelijk. Tóch is het belangrijk, nu we meer thuis zitten, om in beweging te blijven. Verschillende studies wijzen uit dat dagelijks matig intensief bewegen, maar ook langer en intensief sporten, helpen om je immuunsysteem gezond te houden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere fysieke en mentale voordelen die sporten jou kan opleveren. 

Nu binnen sporten tijdelijk niet kan, staan we wederom voor de uitdaging om te creëren binnen de mogelijkheden. Gelukkig zijn we daar inmiddels ervaren in. ;-))))

Onze trainingen tijdens de lockdown

Sporten mag tijdens deze lockdown alleen óf in vaste duo’s buiten, op 1,5 meter afstand. Daarom geven wij op dit moment onze personal training sessies buiten voor onze studio, op een andere gewenste outdoor locatie en online via Zoom of Teams. Samen creëren we binnen de mogelijkheden een passende oplossing voor jou.

Nu starten met Personal Training?

Ben je niet eerder bij ons geweest, maar zou je graag willen starten met Personal Training? Dat is geen probleem! Je kunt gewoon een proefsessie aanvragen. Vervolgens zullen we een intakegesprek houden, dit doen we op dit moment telefonisch, en daarna ga je kennismaken met onze trainingen. Dat kan door middel van de verschillende opties, zoals hieronder beschreven.

Dit zijn de opties op dit moment:

  1. Personal Training buiten voor de studio

Buiten, voor onze studio, werken we met een kleine overkapping. Hier sta je droog en redelijk uit de wind. Voor een stabiele en veilige fitnessvloer gebruiken we vloertegels uit de studio. Ook nemen we het losse trainingsmateriaal uit de studio mee naar buiten. Zo kan er veilig, effectief en efficiënt doorgetraind worden. Het plein voor de studio is ruim en dat geeft vele mogelijkheden. Met enige creativiteit faciliteren we een functionele training op maat.

Krachttraining is buiten goed mogelijk met het gebruik van olympische halters en plates, dumbbells en kettlebells. En ook andere materialen, zoals resistance bands, TRX, medicine balls e.d., zijn prima buiten te gebruiken. En ja, het kan wat kouder zijn, maar daar kun je je op kleden door verschillende laagjes en handschoenen te dragen. En vergeet niet: gedurende de lockdown zijn we al veel binnen, buiten sporten kan dan heerlijk zijn.  

  1. Personal Training op andere outdoor locatie

Wanneer je beperkingen ervaart om naar onze studio toe te komen, kunnen we in overleg op een andere outdoor locatie training geven. Of misschien vind je het fijn om in de rust van de natuur te sporten; de Dobbeplas in Nootdorp kan hiervoor bijvoorbeeld een mooie locatie zijn.

Even afschakelen, een andere omgeving en je gedachten verzetten, zou zomaar - naast de fysieke voordelen uiteraard - kunnen bijdragen aan je mentale gezondheid. Het is vrij eenvoudig voor trainers om losse trainingsmaterialen mee te nemen en op locatie een personal trainingsessie te geven. Dit kan uiteraard ook in tweetallen.

  1. Online Personal Training

Als je, om welke reden dan ook, niet buiten kan of wil trainen zijn online sessies mogelijk via Zoom of Teams. Indien gewenst leveren we je trainingsmateriaal in bruikleen, die je gedurende de periode thuis kunt gebruiken voor de online sessies. Het is ook mogelijk om ze via ons, zelf aan te schaffen voor thuis.

Met los trainingsmateriaal (en dat hoeft geen hele home gym te zijn 😉) kun je simpelweg net even wat intensiever belasten dan alleen met je eigen lichaamsgewicht. Al mag dat laatste zeker niet onderschat worden, want ook met alleen bodyweight zijn er veel effectieve oefeningen mogelijk.

Voor meer informatie over onze mogelijkheden kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt het contactformulier invullen. Onze trainers staan met enthousiasme voor je klaar!

 

 

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht