Plaattaart met groenten, pesto, geitenkaas en walnoten
28-01-22
486
Sam Personal Training blog

Plaattaart met groenten, geitenkaas en walnoten

Voeding - 07 juli 2022

Houd jij van hartige taart? Dan ga jij deze plaattaart zeker ook waarderen! Vol met groenten, smaakmaker pesto, geitenkaas en walnoten. Je kunt 1 grote maken of natuurlijk een aantal kleintjes. En hij is warm lekker, maar koud ook erg goed.

Voor deze plaattaart heb je nodig:
- 1 rol hartig taartdeeg
- 1 courgette
- 250 gr bimi of broccoli
- 80 gram geitenkaas
- 1 losgeklopt ei
- klein handje walnoten
- pesto en 2 takjes basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol daar het deeg op uit. Besmeer het deeg met pesto (Houd 1,5 el over voor de topping). De kantjes sla je straks om, dus die kun je vrij laten.

Snijd de courgette in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de pesto. Snijd de bimi (of broccoli) in stukjes en verspreid deze over de courgette. Verkruimel tot slot de geitenkaas erover.

Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk ze in de hoeken een beetje aan, zodat ze goed blijven zitten. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet de taart nu 25 minuten in de oven. En zet daarna nog 5 minuten onder de gril.
Garneer de hartige taart met wat verse basilicum blaadjes, de overgebleven pesto en de walnoten. Enjoy!!

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht