28-01-22
610
Sam Personal Training blog

Poké Bowl

Voeding - 17 augustus 2022

In de Hawaïaanse poké staan verse vis en groente centraal. Je ziet hem dan ook vaak voorbij komen met rauwe tonijn of zalm, wat natuurlijk ook heerlijk is, maar voor dit recept hebben wij kip gebruikt. En het zit in een kom, dus noemen we het een poké bowl, maar we kunnen wel verklappen dat het op een bord net zo lekker is. 

Handig aan dit gerecht is dat je het ook prima koud kunt eten, dus al eerder kunt bereiden. De kip heeft (bij voorkeur) alleen even nodig om te marineren, maar verder is het een vrij simpel en snel recept. 


Voor deze poké bowl met kip heb je nodig (voor 2 personen):
- 350 gr kipdijfilet
- 150 gr rijst
- 200 gr sojabonen
- 2 wortels
- 0,5 komkommer
- 0,5 mango
- zwarte sesamzaadjes
- 2 el mayonaise
- 1 el kwark
- wasabipasta (tube)


Marinade:
- 4 el sojasaus
- 2 el ketjap
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 el gembersiroop (of stukje gember, geraspt)
- 1 el sesamolie


Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schep de kip erdoor.
Laat deze afgedekt rusten in de koelkast (liefst minimaal 3 uur). Na het marineren bak je de kip met 1 el olijfolie in een koekenpan, op half hoog vuur voor 8 minuten, keer regelmatig. Controleer of het gaar is en snijd in reepjes.

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en kook de sojabonen voor 5 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snijd de wortel, komkommer en mango fijn. Meng voor de wasabisaus de mayonaise met de kwark en voeg wasabi toe naar smaak.

Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten en de kipreepjes erop en strooi er wat sesamzaadjes over. Serveer met de wasabisaus en bereid je voor: dit wil je vaker eten. 😋

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht