24-10-21
743
Sam Personal Training blog

Rode kool met couscous

Voeding - 17 augustus 2022

Weleens rodekool met cousĀ­cous gegeten? Dan weet jij dus dat dit een gouden combi is! Helemaal samen met de scherpte van de rode ui, de romige avocado en het zuurtje van de rode wijnazijn uit dit recept:

Je hebt hiervoor nodig (voor 4 personen):
- 350 ml water
- 1 bouillonblokje
- 300 gr rodekool
- 300 gr volkoren couscous
- 1 rode ui
- 50 gr pompoenpitten
- 4 el mayonaise
- 4 el rode wijnazijn
- peper & zout
- 2 avocado's
- peterselie

Breng het water aan de kook (iets meer dan 350 gr, zodat je dat straks voor de rode ui kunt gebruiken). Snijd de rodekool fijn en doe deze samen met de couscous in een ruime kom (tip: couscous onderop). Als het water kookt, roer je het bouillonblokje erdoor en giet je het over de rodekool & couscous. Dek de kom af en laat 10 minuten staan.

Snijd de ui fijn en doe in een bakje. Schenk een beetje heet water erbij en laat even staan. Meng de mayonaise met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de avocado's in partjes en als je verse peterselie gebruikt, snijd je deze ook fijn.

Roer de couscous en de rodekool los (handigst met een vork) en laat de ui uitlekken. Meng dan de ui, mayonaisedressing, pompoenpitten en peterselie erdoor en leg de avocadopartjes erbovenop.

That's it! In 15 minuten een lekker en gezond diner op tafel.

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht