SAM Personal Training - afvallen of simpelweg gezonder leven
04-06-19
8837
Sam Personal Training blog

Afvallen of simpelweg gezonder leven...

Training - 29 april 2024

Gewichtsverlies is een veelgehoorde doelstelling binnen de context van gezondheid en fitness. Maar stel je eens voor dat je jouw doelstelling om af te vallen transformeert naar simpelweg een gezonder leven. Dat is een verschuiving naar het belang van jouw gezondheid, wat misschien wel veel waardevoller is dan enkel het streven naar gewichtsverlies.

Wanneer je werkt aan een gezondere levensstijl, bevorder je niet alleen je fysieke en mentale welzijn, maar ga je ook energieker door het leven. Je zult bovendien merken dat je algehele levenskwaliteit verbetert, en dat gezonde voeding en voldoende beweging vaak vanzelf leiden tot gewichtsverlies.

Een manier om te kijken naar een gezonde levensstijl kan op basis van onze 4 pijlers:

  • Training
  • Voeding
  • Ontspanning
  • Motivatie

We brengen beweging, voeding, ontspanning en motivatie samen en zoeken naar een balans die aansluit op jou en jouw behoeften. Je leest hier meer over de stappen die jij direct kunt zetten op weg naar jouw gezonde levensstijl.

Training: in beweging zijn voor een gezond en fit lichaam is belangrijk, voor iedereen

Voor de fanatieke sporters onder ons is het geen verrassing hoe een workout je een enorme energieboost kan geven. Als fervente sporter haal je er misschien motivatie uit om gericht doelen te stellen door de focus te leggen op het aanleren van nieuwe fitnessvaardigheden of periodiek doelen te stellen voor jezelf.

Leer bijvoorbeeld die langverwachte handstand als onderdeel van een uitdagende crossfit les, daag jezelf uit met klimmen in het pegboard, verbeter je persoonlijke record op een specifiek trainingsonderdeel of ga aan de slag met weightlifting technieken als je daar gevoel voor hebt.

Ben je nog niet actief aan het trainen, maar wil je dit wel graag? Leg vooral de lat niet te hoog. Kies iets waar je plezier aan beleeft en wat je leuk vindt. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om in beweging te komen, zelfs als de sportschool niet jouw ding is.

Kies er bijvoorbeeld voor om dagelijks meer te wandelen of te fietsen. Train thuis of stel je eigen outdoor training samen door wandelen of hardlopen te combineren met spierversterkende oefeningen. Je kan er ook voor kiezen om samen te werken met een personal trainer die een op maat gemaakt trainingsprogramma voor je kan ontwikkelen. Hierdoor krijg je inzicht in trainingsinhoud, geschikte trainingsvormen, houding, oefeningenkeuze en de juiste uitvoering. Dit geeft je het vertrouwen en de motivatie om regelmatig te sporten, afgestemd op jouw unieke behoeften en lichaam.

Voeding: een krachtige brandstof voor jouw gezonde leefstijl

Binnen jouw gezonde levensstijl speelt voeding een cruciale rol. De juiste voeding versterkt je weerstand, geeft je energie en tilt jouw fysieke en mentale prestaties naar een hoger niveau. Door bewuste keuzes te maken, zet je al een goede eerste stap.

Stel jezelf regelmatig de vraag: ‘’wat levert deze voeding op voor mij en mijn lichaam’’? Jouw lichaam en geest smachten naar voedzame maaltijden en de juiste bouwstoffen om optimaal te functioneren.

Een gezonde maaltijd bereiden met verse ingrediënten hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Neem de tijd om jouw maaltijden te bedenken en plan ze eventueel vooraf in. Op die manier kun je zorgvuldig jouw boodschappen selecteren en maaltijden creëren die jou voorzien van de perfecte voedingsstoffen.

Natuurlijk kun je jezelf af en toe trakteren op een stukje taart of genieten van een goed glas wijn. Uiteindelijk draait het om het vinden van de juiste balans en het creëren van een levensstijl die bij jou past, waar je gelukkig van wordt en die je blijvend kunt volhouden.

Wil je meer lezen over voeding? Lees dan via deze link meer over richtlijnen voor gezonde voeding: https://www.optimumliving.nl/blog/richtlijnen-gezonde-voeding

Ontspanning: geef jezelf rust en koester jouw welverdiende genietmomenten

Ontspanning, rust en herstel zijn niet alleen belangrijk na een intensieve training, maar ook na een hectische dag of een lange werkweek. Binnen jouw gezonde levensstijl neemt ontspanning een essentiële plek in.

Denk eens na over waar jij ontspanning in kunt vinden en hoe je jezelf écht ontspannen kunt voelen. Gun jezelf wat tijd, maak een verkwikkende wandeling, staar gewoon even voor je uit of geniet in alle stilte van een heerlijke kop thee. Een momentje voor jezelf nemen is geen luiheid, maar juist een vorm van zelfzorg waar zowel je lichaam als geest naar verlangen.

Motivatie: stap voor stap naar jouw succesverhaal

Doelen behalen werkt motiverend. Werk daarom met haalbare subdoelen om jouw langetermijnresultaat te bereiken. Geniet van het proces en vier zowel de kleine als grote successen. Soms verloopt het misschien even niet zoals gepland, en dat is helemaal oké. Accepteer het, geef jezelf wat tijd en pak vervolgens de draad weer op met vernieuwende energie en vastberadenheid. 

GO FOR IT & HAVE FUN!

 

Ben je op zoek naar begeleiding bij het behalen van jouw gezondheidsdoelen? Onze personal trainers staan klaar om jou stap voor stap te begeleiden naar jouw persoonlijke succesverhaal. In onze personal training studio in Nootdorp gaan we samen aan de slag met effectieve trainingssessies en deskundig advies op het gebied van voeding & leefstijl.

 

 

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht