Sporten met diabetes Nootdorp
18-09-18
8876
Sam Personal Training blog

Oog voor diabetes

Training - 19 april 2024

De drempel om te gaan sporten voor mensen met diabetes is vaak hoog. Dat is jammer, want bewegen heeft een positief effect op lichaam & geest. We geven je graag advies over hoe sporten met diabetes mogelijk is en waar je op moet letten.

Sporten met diabetes

We raden sporters met diabetes altijd aan om voor het sporten de bloedglucosewaarden te controleren. Of je extra koolhydraateenheden moet eten voor het sporten of minder glucose verlagende middelen (insuline) moet nemen, is afhankelijk van verschillende factoren en dient per individu bekeken te worden. Na het sporten is het eveneens essentieel om de glucosewaarden te controleren, aangezien de insulinegevoeligheid tijdens en na het sporten kan veranderen.

Onlangs hebben wij scholing gevolgd via Diabetes Vereniging Nederland, wat ons het predicaat ‘Oog voor Diabetes’ geeft. Met dit keurmerk willen we de drempel voor diabetespatiënten verlagen en een veilige omgeving creëren om verantwoord te kunnen sporten. Of je nu kiest voor personal training of small group training, ons toegewijde team zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord aan de slag kunt. We beginnen altijd met een vrijblijvend intakegesprek om samen te bekijken hoe je het beste kunt starten met een beweegprogramma.

Ons stappenplan om te starten met sporten

  1. Tijdens het intakegesprek bespreek je jouw doelen en kijkt je personal trainer welke vorm van sporten het beste bij jou past en wat jou plezier geeft. 

  2. Hierna volgt een proefsessie, zodat je kennismaakt met onze werkwijze en manier trainen.

  3. Vervolgens stelt je personal trainer een persoonlijk plan op om je oveilig en verantwoord te laten trainen.

  4. Regelmatig evalueer je samen met je personal trainer. Jouw trainer is je aanspreekpunt en zal je volledig begeleiden en coachen.

Laat diabetes je niet weerhouden van sport, want sporten is voor iedereen! Ons team van deskundige personal trainers staat klaar om je te begeleiden, motiveren en coachen, zodat je veilig en effectief kunt trainen. Samen zorgen we ervoor dat je kunt genieten van een actieve en gezonde levensstijl.

Voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek, meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht