Wat is Small Group Training?
29-11-23
5128
Sam Personal Training blog

Wat is Small Group Training?

Training - 29 april 2024

Small Group Training is een trainingsvorm waarbij je traint in klein groepsverband met maximaal zes deelnemers. Het aantal deelnemers in de groep is bewust klein gehouden, om ervoor te zorgen dat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt.

In een Small Group Training worden dezelfde principes toegepast als bij individuele personal training. De trainingssessies kunnen gericht zijn op verschillende doelstellingen, zoals bijvoorbeeld krachtopbouw, conditieverbetering, gewichtsverlies, medische training, core-stabiliteit en flexibiliteit.

Onze werkwijze

Bij SAM Personal Training kies je voor een vaste les uit ons lesrooster, zodat je altijd met dezelfde groep en onder begeleiding van één personal trainer traint.

In tegenstelling tot klassikale lessen, bieden wij gepersonaliseerde trainingen. Dit heeft het voordeel dat je altijd effectief traint op basis van jouw belastbaarheid, doelstellingen en voortgang. Onze small group training is daarom toegankelijk en geschikt voor alle trainingsniveaus.

Je volgt als deelnemer dus je eigen trainingsprogramma, waardoor de personal trainer nauwkeurig je progressie kan bijhouden en de trainingen daarop kan afstemmen. Om ervoor te zorgen dat je steeds nieuwe fysieke en mentale uitdaging ervaart, vernieuwen we jouw trainingsprogramma om de 4-6 weken.

Voordelen Small Group Training

Het voordeel van Small Group Training is dat je kunt profiteren van de voordelen van trainen in een groep, zoals sociale interactie, een motiverende groepsflow en plezier, terwijl je wel de individuele aandacht en begeleiding van een personal trainer krijgt. Daarnaast zijn de kosten van small group training lager dan die van individuele personal training. Hierdoor kan het een aantrekkelijke optie zijn als je de voordelen van personal training wil ervaren, maar dit wil delen met anderen om de kosten te verlagen.

Het sociale aspect van small group training kan ook bijdragen aan een positieve groepsdynamiek, wat kan leiden tot meer motivatie en consistentie in het behalen van je doelen.

Kortom, small group training is een effectieve en leuke manier om in een groepsomgeving te trainen, waarbij je wel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt bij het behalen van jouw fitnessdoelen.

Ben je geïnteresseerd in onze small group trainingen?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende proefsessie: https://www.sampersonaltraining.nl/proefsessie-aanvragen

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht