Voedingsadvies & leefstijl coaching met Optimum Living
24-01-24
4537
Sam Personal Training blog

Voedingsadvies & leefstijl coaching

Voeding - 15 april 2024

Verschillende redenen kunnen je motiveren om te kiezen voor een voedings- en leefstijladvies op maat. Misschien heb je te maken met (chronische) fysieke of mentale klachten, wil je andere voedingskeuzes maken, energieker en fitter in het leven staan, meer (mentale) rust ervaren of stress beter beheersbaar maken. Optimum Living, onderdeel van SAM Personal Training helpt je hier graag bij.

Optimum Living is opgericht door Samantha Valkenburg

Gezondheid en welzijn speelt een grote rol in haar werk als Personal Trainer. Steeds vaker kreeg zij te maken met mensen die voor fysieke en mentale uitdagingen staan, zoals (langdurige) stress, een burn out, overgewicht of chronische klachten. Samantha zag de mogelijkheden die voeding en leefstijl biedt als onderdeel van de oplossing hiervoor en heeft dit door vertaald naar ‘Optimum Living’.

Over Optimum Living

Optimum Living biedt begeleiding en advies om jouw gezondheid en welzijn in evenwicht te brengen. Vanuit een orthomoleculaire benadering richten we ons op preventie, herstel en optimalisatie van zowel je fysieke als mentale gezondheid.

Met het unieke 3-stappenplan creëren we een persoonlijk voedings- en leefstijladvies dat bij jou past. We streven ernaar dat veranderingen niet alleen effectief, maar ook duurzaam en blijvend zijn. Daarom werken we met een coachingstraject van 3 maanden, waarbij we je stap voor stap  begeleiden om de nieuwe adviezen in je dagelijks leven te integreren.

Het doel is om jou (meer) grip op je gezondheid en welzijn te geven. Of je nu te maken hebt met chronische klachten of simpelweg streeft naar een optimaal gezond leven, Optimum Living staat voor je klaar. Samen werken we aan een gezondere en evenwichtigere versie van jezelf.

Kennis is kracht

Eén van de doelen van Optimum Living is het overbrengen van kennis over de fysieke, mentale en emotionele werkingsmechanismen.

Tijdens het traject leer je beter begrijpen wat er zich binnen jouw lichaam afspeelt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Hierdoor kun je bewuste keuzes maken, herken je wat jouw lichaam nodig heeft en weet je hoe je op de juiste manier voor jezelf kunt zorgen.

Je versterkt daarmee jouw gezondheid en welzijn. Zo kun je blijvend en met plezier profiteren van een gezonde levensbalans.

Dit doen we door:
- Meer inzicht in jouw gezondheid te krijgen;
- Mogelijke disbalans te achterhalen en te herstellen;
- Patronen te herkennen en verbanden te leggen;
- Een persoonlijk voedings- en leefstijladvies op te stellen;
- De functionaliteit van neurotransmitters te herstellen en te optimaliseren.

In drie stappen inzicht in jouw levensbalans

We passen gestructureerd en doelgericht maatwerk toe. Daarom bestaat de werkwijze uit een 3-stappenplan:

 1. Intake: een helder en volledig beeld van je doelen en huidige gezondheid en leefstijl.
 2. Neurotransmitterprofiel: geeft een duidelijk beeld van de balans tussen de 4 belangrijkste neurotransmitters en jouw individuele prestatie- en herstelvermogen.
 3. Optimum wheel: maakt 7 gebieden van jouw levensbalans inzichtelijk, tastbaar en bereikbaar.

Wanneer is het Optimum Living traject iets voor jou?

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor fysieke of mentale (chronische) klachten? Voel je dat er meer potentie in je zit dan dat je nu ervaart? Of herken jij je in onderstaande punten:

 • Klachten zoals, vermoeidheid, langdurige stress, overgewicht, stemmingswisselingen, darmklachten, spijsverteringsproblemen of andere chronische klachten?
 • Verlang je naar meer grip op je gezondheid en welzijn?
 • Wil je leren begrijpen wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je op de juiste manier voor jezelf kunt zorgen?
 • Streef jij naar een fit en energiek leven?
 • Wil je actief bijdragen aan het bevorderen en beschermen van jouw gezondheid en welzijn?

Dan is Optimum Living wellicht iets voor jou. Ben je benieuwd of dit aansluit op jouw behoeften? Vul gerust ons contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Wat kun je bereiken?

Wat de gezondheidsvraag ook is, een voedings- en leefstijladvies, afgestemd op individuele behoeften geeft je (meer) grip op je gezondheid en welzijn. Met een persoonlijk advies van Optimum Living:

 • Werk je toe naar jouw gezonde levensbalans
 • Bescherm en bevorder je jouw gezondheid
 • Kunnen chronische klachten drastisch verminderen of zelfs verdwijnen
 • Maak je gezonde keuzes en voel jij je lekker in je vel
 • Ben je in staat om op de beste manier voor jezelf te zorgen
 • Sta je fit en energiek in het leven
 • Creëer je jouw optimale fysieke en mentale gezondheid
 • Krijg je (meer) grip op je gezondheid en welzijn

Wil je meer informatie over Optimum Living? Bekijk dan meer via de website: www.optimumliving.nl

Je kan ook een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen door ons contactformulier in te vullen of een gratis proefsessie aan te vragen onder de keuze Voeding en Leefstijl. https://www.sampersonaltraining.nl/proefsessie-aanvragen

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht